Etiam velit magna, dapibus quis

Leszállt Budapesten a NATO fôtitkárának különgépe

Jaap de Hoop Scheffer a NATO védelmi minisztereinek informális ülésére érkezett a magyar fővárosba.

A NATO főtitkára holnap kora reggel találkozik Szekeres Imre magyar honvédelmi miniszterrel, majd fogadja Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke. Jaap de Hoop Scheffer kora délután, a NATO védelmi minisztereinek plenáris ülésén mond beszédet.

A NATO budapesti tanácskozását informális, döntés-előkészítő jelleggel tartják. Egyik kiemelt témája a katonai szövetség átalakulása, a korszerűbb és rugalmasabb működés biztosítása. Ezekről a kérdésekről azonban csak jövőre várható döntés.

Budapesten találkoznak a miniszterek a NATO-tagság előtt álló két ország, Albánia és Horvátország védelmi vezetőivel. A magyar fővárosban tanácskozik először miniszteri szinten a NATO-Grúzia bizottság. Csütörtökön és pénteken külön megbeszélést tartanak majd Budapesten a NATO afganisztáni missziójában részt vevő országok miniszterei.

A magyar főváros csaknem hétszáz hivatalos vendéget és több száz újságírót lát vendégül a NATO kétnapos miniszteri értekezletén. A hivatalos programok október 10-én, pénteken délben érnek véget Budapesten.

A weboldalon megjelenő anyag a D&B Grouptól kérhető, a Host Nation Broadcaster szobában.

2008.10.10 11:50:23

Home

Program

Háttéranyag

Média

Sajtófoglalás

Kapcsolat

©2008 Budapest D&B Group. Minden jog fenntartva.