Etiam velit magna, dapibus quis

Skanzen

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum alapításának célja, hogy bemutassa a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját eredeti, áttelepített épületekkel, hiteles tárgyakkal, régi településformák mintájára, a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakban.

A lakóházak és a gazdasági épületek egy-egy táj történetileg kialakult lakóháztípusát és jellegzetes melléképületeit reprezentálják. A múzeumot 7 tájegység szerint osztották fel. Legérdekesebb látnivalói közé tartoznak, a működés közben szemlélhető tematikus műhelyek, mint például a kovácsműhelyek, pékműhelyek, cipészműhelyek.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum muzeális néprajzi tárgyak gyûjteménye. Elsõsorban a hétköznapi élet jellemzõ tárgyai - sorozatai kerülnek a gyûjteménybe  A leltározott tárgyak száma közel 60.000 darab. A múzeum mûtárgyainak jelentõs része – mintegy 26.000 darab – ma már állandó kiállításaikban látható. A Skanzen az ország egyik legismertebb és legkedveltebb múzeuma, ahol egyszerre tanulhat és szórakozhat a közönség. Hangulatos körülmények között képes a múltat, a hagyományt, a tradíciót egységben láttatni a jövővel.

A weboldalon megjelenő anyag a D&B Grouptól kérhető, a Host Nation Broadcaster szobában.

2008.10.10 11:53:32

Home

Program

Háttéranyag

Média

Sajtófoglalás

Kapcsolat

©2008 Budapest D&B Group. Minden jog fenntartva.