Etiam velit magna, dapibus quis

Vylyan

A Vylyan pincészet minőségét, a szőlőtőkék gondos ápolása és a szölő termelésbe fektett energia garantálja, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. Ezt tükrözi boraik zamatos ízvilága.

Borászatuk idén elnyerte az „Az Év Pincészete” díjat, amely megtisztelő cím az egész  bortermelő gazdasági társaság kollektív teljesítményét díjazza. A díjat azoknak ítélik, akik az országban és külföldön a magyar borért, a borkultúráért és a kulturált borfogyasztás széles körű népszerűsítéséért a legtöbbet tették az adott évben.

Debreczeni Pál a borvidék adottságaiból adodóan, egy meghatározó, stílusteremtő, világviszonylatban is figyelemreméltó vörösborra specializált birtok alapítását tűzte ki célul.

Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig.

A terroir ? (a terület) különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.

A pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található, míg ültetvényeik a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek.

Debreczeni Mónika birtokigazgatóasszony a közgazdaságtudományi és szakfordítói végzettség mellé, 2003-ban borászati szakirányú diplomát szerezet a Wine and Spirit Education Trust londoni intézetében.

A weboldalon megjelenő anyag a D&B Grouptól kérhető, a Host Nation Broadcaster szobában.

2008.10.10 11:54:26

Home

Program

Háttéranyag

Média

Sajtófoglalás

Kapcsolat

©2008 Budapest D&B Group. Minden jog fenntartva.